Nu Årets Vovehals 2009

Posted on dec 16, 2009 | 13 comments

“Jeg beundrer dit modige spring som professionel blogger, og syntes du har lavet et par fantastiske blogs (www.babybusiness.dk og www.juniorbusiness.dk), som jeg tjekker flere gange om ugen for at se om du har lavet et nyt spændende indlæg, så jeg har valgt at indstille dig til Ivækstprisen Årets Vovehals.

Du fortjener virkelig stor anerkendelse for at springe ud som Danmarks første professionelle blogger! Jeg er ikke et sekund i tvivl om at der sidder mange forældre ude i Danmark, som har stor glæde af dine letforståelige og informative indlæg.”

Sådan lød den mail, som jeg modtog fra Therese Svendsen www.mingraviditet.dk ultimo juli 2009.

Jeg anede ikke, at der fandtes sådan en pris! Men var/er naturligvis beæret over, at Therese valgte at bruge tid og energi på at indstille mig til prisen hos IVÆKST .

Hvem er IVÆKST
Formålet med IVÆKST er at hjælpe nyetablerede og mindre danske virksomheder med at skabe vækst og udvikling. IVÆKST er et rent privat initiativ og bygger på en bred ejerkreds, der er eksperter indenfor områder som økonomi & skat, IT, administration, tryghed, finansiering og salg. Når hele virksomhedens dagligdag skal hænge sammen, står en række toneangivende spillere parat: KPMG, DANA og Mamut. Sammen leverer de tre partnere gennem IVÆKST viden og inspiration til danske vækstvirksomheder – helt gratis.

I dag, den 16. december 2009, har jeg, efter en lang afstemningsperiode op imod mange gode kandidater, vundet prisen som Årets Vovehals. Fantastisk!

Årets Vovehals 2009 Anette Tvedergaard Madsen

Spænding til det sidste
Afstemningen blev afsluttet d. 16. november 2009 og var mørklagt i spændingens tegn den sidste uge, hvor det var muligt at afgive stemmer.

I bedste “Oscar stil” var alle nominerede inviteret til eftermiddagens arrangement hos Berlingske Media uden at vide, hvem der havde vundet. Før den aktuelle vinder blev kaldt frem til “scenen”.

Der blev uddelt følgende iværksætter priser til Årets Overlever, Årets Væksteventyr, Årets Vovehals, Årets Kvindelige iværksætter, Året Unge håb og Året Idealist blev uddelt.

Øje for iværksættere
Jeg kunne forstå, at det kun er 2. gang, at Iværksætterpriserne bliver uddelt. Måske derfor jeg ikke kendte til den på forhånd? Eller måske fordi jeg først sidste år (august 2008) opsagde mit gode faste lønmodtagerjob til fordel for at blive iværksætter. Der før var det meget begrænset, hvad jeg opsøgte af viden om og for iværksættere!

Meget er sket siden jeg sagde mit job op, og med megen overbevisning i stemmen bad min bankrådgiver om et lån, så jeg kunne stifte BlogBusiness ApS og samtidig leve fra virksomhedens dag 1.

Det stod hurtigt klart, at min bankrådgiver på stedet ville forære mig en pris som Årets Tåbe! Alligevel kom jeg fra banken med et lån på 200.000 kr. Det har jeg klaret mig for siden. For pengene strømmer ikke ind, endnu, og jeg er ikke gift med en stor fed tegnebog på to ben.

Men jeg troede på min forretningsidé  – og min kæreste gjorde endnu mere. Han bakkede 100% op om mit ønske om at blive professionel blogger.

Jeg underdriver ikke, når jeg fortæller, at det faktisk kun var mig selv og min kæreste, som troede på liv i BlogBusiness.dk.

“Kan du leve af det?”

“Vil du virkelig opsige dit vellønnet job med super pensionsordning til fordel for så stor usikkerhed?”

Det var redaktionen hos mange. Og ja, det ville jeg. Satte alt på ét bræt og vovede springet. Vel kan jeg stadig få svedige håndflader over, at jeg ikke nær tjener, hvad jeg gjorde som lønmodtager, og at pensionsopsparing er en by i Rusland. Men jeg brænder for mit arbejde. Brænder for at vækste min forretning. Og jeg er fuldt overbevist om, at det går i den helt rigtige retning!

Fra afklaret til rørstrømsk
Jeg syntes, at jeg var meget afklaret, som jeg sad der på stolerækken og lyttede til hvem, der hver især blev Årets Overlever og Årets Væksteventyr. Hvor var det godt gået! Hvor var de gode!

Da så turen kom til uddeling af Årets Vovehals, kunne jeg sagtens mærke spændingen i maven.

Undervejs i afstemningsperioden havde jeg jo bandet afstemningsformen langt væk. Syntes, at det var en kæmpe barriere, at man skulle oprette sig som bruger, for at kunne stemme. Var også slemt skuffet over, at enhver kunne oprette sig. Dvs. uden f.eks. at indtaste en reelt eksisterende emailadresse. Det dur ikke. Jeg elsker folkelige afstemninger (uden eksperter, der afgør resultatet), men desto større er brugervenlighed samt sikkerhedsniveau også nødt til at være.

Så blev der sagt: Årets Vovehals: 2oo9 er Anette Tvedergaard Madsen, BlogBusiness.

Juhuuuuuuu! Jeg gik fro op til scenen! Fik min flotte buket blomster, min “statuette” i form af en glasplade, en god startpakke fra Mamut til en værdi af 22.ooo kr. og en mobiltelefon fra DANA. Tak, tak og tak!

Anette Tvedergaard Madsen Årets Vovehals 2009

Takketale
Jeg havde ikke forberedt en takketale. Startede med småironisk at ville donere min glasplade til min bankrådgiver. Fortalte om de udfordringer, der havde været på min vej og så sluttelig hvor altafgørende det har været for mig med en kæreste, som klapper mig på skulderen og også sparker mig bagi, når udfordringer og usikkerhed i glimt kan fylde for meget!

Så gik det galt. Skulle aldrig have bragt min bedre halvdel på banen – ej heller kigget ned på  ham på tilskuerrækken, for jeg blev så rørstrømsk, at jeg bare blev helt opløst i tårer. Typisk mig! Har ufatteligt let ved at blive rørt, og det er ofte lidt af et handicap. Især når jeg gerne ville fremstå ret så “business agtig”…!

Prisens betydning
Men den pris betød pludselig alverden for mig. Det er ikke mange skulderklap man får som enlig iværksætter. Som vovehals. Ingen chef eller medarbejdere, der siger, at man gør det godt. At man rykker! Gør en forskel! Og tit og ofte vægter det ikke rigtig, når kæresten siger, at jeg er god. For ja; det skal han om nogen da synes!

Derfor gør prisen en forskel. Fordi det er ALLE MULIGE ANDRE, der giver mig et skulderklap! Hvor er det fedt.

Og hvor er det skønt forhåbentlig at kunne give en masse gode mennesker med en iværksætter i maven troen på, at de kan. Spring ud i det. Følg din drøm og gør den til virkelighed. Det er hårdt arbejde – men frugten er også dobbelt så sød!

Tak Therese! Og tusind tak til alle jer, der stemte på mig som vinder af prisen.

13 Comments

 1. Kæmpestort TILLYKKE! Hvor er jeg glad på dine vegne 🙂

 2. Supergodt gået, det er for sejt! Tillykke igen!

  Og hvor er du bare skøn, Anette 🙂 Sidder faktisk med tårene lige på vippen og med en lille sød klump i halsen, da jeg læser om din oplevelse på scenen. Jeg synes det er en fantastisk styrke du har, at du rent faktisk – selv om det ikke er med din gode vilje – får vist, at der bag den hard core business woman, også er et helt almindeligt menneske; en pige, en mor, en kæreste…

 3. Tillykke med den flotte pris – god vind fremover. (Stadig lidt nede over at du tog det goe´ ApS-navn for næsen af mig 🙂

 4. Tillykke Anette! Godt gået. 🙂

 5. Kære Anette
  Hjertelig tillykke med prisen,du har slidt for det,jeg er stolt over at kende dig.
  mange hilsner
  Britta

 6. Tillykke herfra!

 7. Tusind tak!

  Så lige artikel fra Erhvervsbladet, hvor jeg er interviewet.

  http://www.erhvervsbladet.dk/ivaerksaetteri/her-er-ivaekstprisens-vindere

 8. Anette – you rock girl 🙂
  Hvor er jeg stolt på dine vegne. Ja, følelser er en sjov størrelse, og spiller tit en et pus mindst når man venter det. Din følsomme side viser dog blot hvor meget du virkelig brænder for dit arbejde. BlogBusiness er blevet en del af din identitet og selvom det har kostet blod, sved og tårer – ja, så har du bevist at det var det hele værd.
  Nu er ham kæresten jo også lidt af en hottie 🙂

  Knus Merete

 9. Stort tillykke. Er næste mål at blive årets gazellevirksomhed?

 10. Hej Anette
  Stort TILLYKKE.
  Nu har du også fået mig til at springe ud som blogger, “hedder det det når jeg skriver her”?….
  Jeg ved jo hvor meget tid min kære hustru har brugt på denne side (havde hun brugt tiden på at gå med aviser i stedet, havde vi nu været millionærer:-)… og at Babybusiness hjalp hende mange gange med svar på alle hendes spørgsmål, både under graviditeten, og især i den første tid med det lille nye vidunder, hvor moderen jo altid tvivler på om hun nu gør det godt nok, og om hun nu skal vælge at købe det ene sæt tøj frem for det andet. Så med andre ord har Babybusiness givet hende en større tryghed og et fællesskab med ligesindede, hvor hun har kunnet dele glæder, sorger og bekymringer med alle Babybusiness’ læsere der har været i samme lykkelige situation, at være gravide eller lige have fået et barn.
  Endnu en gang et stort tillykke til dig Anette, og din kære husbond..
  Glædelig jul
  Henrik Guldahl Labo

 11. Hej Anette!
  Et stort tillykke herfra. Det er super sejt gået. Jeg er stolt over, at kende en kvinde som dig, der tør springe ud som professionel blogger og tilmed vinder årets vovehals.
  Mange kærlige hilsner
  Helle

 12. ALTSÅ TILLYKKE.
  SÅ flot. Har lige åbnet din blog, for første gang i laang tid. Har ikke små børn ligenu, så det er ikke så tit jeg kigger forbi. Skulle lige for at se hvordan det går dig, og så har du fået en pris. Glædelig jul og pøj pøj fortsat. Kh Lisbeth

 13. Tusind tak for lykønskningerne! De varmer meget. 🙂