10 gode råd som alle bloggere bør følge

Posted on sep 11, 2013 | Kommentarer lukket til 10 gode råd som alle bloggere bør følge

Jeg lever af at blogge, og blogger dagligt på hhv. BabyBusiness.dk og JuniorBusiness.dk. Kun alt for sjældent får jeg dykket ned på denne blog, hvor mit mål er dele erfaringer og gode råd om blogging.

Men nu har jeg nedfældet 10 vigtige trin, du som blogger med fordel kan følge. Uanset om du blogger på hobbyplan eller professionelt.

blog

1. Arbejd smartere – ikke hårdere. Mange bloggere kæmper med, at tiden foran computeren forsvinder for dem. Det gælder også for mig. Hver eneste dag… Jeg bliver nemt fanget af interesselæsning. Spændende artikler, hvor det ene link tager det andet med sig, og tiden forsvinder.

MEN tidsspilde kan styre og minimeres, og skal det, for at du er effektiv med din tid.

Noter dig, hvad du skal lave.
Prioriter opgaverne efter vigtighed.
Giv dig selv/opgaverne deadlines

Jeg bruger programmet Evernote som min “elefanthjerne”. Den der husker alt, hvad jeg skal huske. Har for længst indset, at jeg ikke kan huske alt, og jeg bruger unødig energi på at huske på, hvad det nu er jeg skal huske! Det giver også nemt stress ikke at skrive opgaver ned, fordi jeg så bliver bange for, at jeg ikke husker det, som jeg skal huske!

Ergo: Noter ned alle gøremål ned, og streg ud, som du arbejder dig igennem listen. Det giver også en god personlig tilfredsstillelse at kunne strege løste opgaver.

2. Ager professionelt. Hvis du vil have din blog til at være din virksomhed, så skal agere professionelt. Skriv en kort forretningsplan, hvor det primære er din vision for bloggen – og hvordan du vil nå dine mål. Husk milepæle, så du oplever, at du er en succes efterhånden som du når de enkelte milepæle frem for udelukkende at stræbe efter ét mål langt ud i horisonten.

3. Opbyg dit personlige brand. Dit brand er din virksomhed, og det skal repræsentere dig. Alle dine personlige billeder kan med fordel have tekst, din webadresse og dit logo. Jeg er ikke selv for flink til at gøre det, fordi det tager tid, men tiden er godt givet ud. Dine billeder pisker nettet rundt og så er det jo fantastisk nem markedsføring at billeder er “stemplet” med din blogs navn – www adresse.

4. Brug tidsbesparende værktøjer. Automatiser det som kan automatisere. Eksempelvis:
I WordPress kan du skrive flere blogindlæg færdige på en dag, og lade dem udgive løbende de næste par dage.
På facebook kan du også indstille statusopdatering til at komme på hvilken som helst dag og tidspunkt. Jeg bruger app’en Facebook Pages Manager. Findes både i iTunes og til Android.
Brug f.eks. HootSuite til at planlægge dine tweets.

5. Vær personlig uden at være privat. Del dig selv og dit liv med dine læsere. For at nogen vil investere tid og penge i dig, har de behov for at kende dig. Uden at have “været under din dyne”! Opbyg gode relationer med læserne ved at skrive personligt og svare på alle kommentarer, spørgsmål etc.

6. Undgå blogmisundelse. Jeg oplever, at bloggere fra tid til anden kigger lidt for meget til, hvad blogger-naboen gør. At en blogger gør det bedre, flottere, hurtigere end dig. Kom over det! Samarbejd i stedet! Du er den bedste dig! Fokuser på, hvad du er god til. Kend dine styrker. Hvad er det, du er bedst til? Kig på dine 10 mest læste blogindlæg. De fortæller dig, hvor du har din ekspertise.

7. Brug dit profilbillede flittigt – ikke udelukkende dit logo eller din avatar. Læserne kan langt bedre relaterer til dit ansigt. En levende person. Frem for et logo.

8. Førstehåndsindtryk og bloggens udseende. Kig på din blog. Et professionelt udseende er virkelig vigtigt, når du vil øge dine muligheder og have besøgende til at vende tilbage.

9. Øverste venstre område af din blog er den mest sete. Tænk over at få dit logo og indholdsoversigt i den retning.

10. Køb dit eget domæne og god hosting af din blog. Det er professionelt! Husk at sikre, at din blog løbende bliver sikkerhedskopieret, så du ikke en dag står med en blog uden indhold!