Min “Staycation” er slut

Posted on aug 7, 2010 | 8 comments

Så er tre ugers sommerferie i det danske sommerland slut. “Staycation” er tilsyneladende denne sommers “buzzword” for absolut ikke at flytte sig uden for landets grænser i sin ferie. Vi har holdt sommerferie i Danmark. Sommerhusferie. Heldigvis var det danske sommervejr med os, og det er, må vi indrømme, af meget stor betydning, når ferien står på Staycation…

Blokhus og Blåvand – og næsten ikke blogging
Ferien bød på to ugers ferie i farmors sommerhus i Blokhus (Vestkysten, Nordjylland) og efterfølgende en uge i Blåvand (Vestkysten, Midtjylland). Har kun godt at sige om de to feriebyer. Hyggelige og med masser af aktiviteter for en småbørnsfamilie som os! I Blåvand lejede vi sommerhus gennem Feriekompagniet og de leverede fremragende service!

Jeg havde lovet kæresten, at jeg ikke ville hænge foran min computer i tide og utide ferien igennem. Det overholdte jeg næsten…, men jeg synes virkelig, at det er vanskeligt at holde 100% fri. Ferie eller ej! Men ingen tvivl om, at det vil gøre godt, hvis jeg kunne koble helt fra. Men kan nogen selvstændige gøre det? Jeg tror det ikke umiddelbart. Jeg svarede de mest nødvendige mail (heldigvis har mange andre jo ferie, så indbakken blev ikke væltet over ende) og skrevet et par blogindlæg.

Og så svarede jeg et par telefonopkald. Et af dem var ret sjovt på PR fronten. Mere om det senere…

Back in business
Ferien har været god, og trods jeg ikke evner at slukke for al tankevirksomhed, så har jeg fået slappet af og hygget en masse med familien og gode venner. Jeg er frisk på noget stort for resten af 2010. Har brugt sommerferien til at tænke strategiske tanker (så meget for afslapning…) for BlogBusiness ApS. Jeg vil tjene flere penge, for at kunne få det sjovere! Har konkrete mål, som jeg vil afsløre senere. Men for nu; næste sommerferie skal IKKE være “Staycation”.

8 Comments

 1. Hej Anette.

  Hvor er det et herligt indlæg og jeg venter i hvert fald spændt på, hvad du finder på nu.
  Det ligger vel nærmest i livsstilen som selvstændig – i hvert fald et langt stykke hen ad vejen – at vi ikke kan slippe 100%.
  Ellers ville ferier jo heller ikke kunne bruges til at tænke i de større perspektiver.

  Selv har jeg altid været mest glad for at være i DK om sommeren. Til gengæld er jeg ikke et sekund i tvivl om at trivslen ville øges væsentligt, hvis jeg kunne tilbringe vinterens værste måneder i et land med sol og varme. Så det er en væsentlig del af det større perspektiv for mig.

  kh.
  Sophie

 2. Hej Anette,
  hvor er det en super blog, du har, når man (som jeg) er interesseret i mulighederne for at udvikle indtægtsgivende forretning online … (og ikke er teknik-nørd!).
  Bedste hilsner fra
  Jeannette

 3. Synes selv at noget af det sværeste ved at være selvstændig er det med at holde fri. Er indtil videre også kommet til den konklusion, at at er bedst at holde ferie, mens alle andre gør det, for jeg kan jo ikke undgå at lægge mærke til når folk sender mails til mig alligevel.

 4. Du har ret Majbritt. Selv om der efter sigende ikke er en såkaldt “industriferie” mere, så er der altså naturlig nedgang i aktivitetsniveauet rundt omkring i juli – og primo august. Det stresser unødigt at holde fri imens “hele verden rykker”. Synes jeg. Også. 🙂

 5. Hej Jeannette. Desværre kan man som selvstændig online ikke sige sig fuldstændig fri for hverken teknik eller salg. To ben jeg selv også er meget svag på. Og det er faktisk noget skidt… Prøver derfor efter bedste evne, økonomisk formåen og “byttehandler” at få hjælp på de fronter. Men det er rart at vide noget om det selv alligevel! Både for ikke at blive kørt over ende, men også fordi det er så møgirriterende hele tiden at være afhængig af andres hjælp. Synes jeg. Men når det er sagt, så er et af mine dilemmaer: blive bedre, der hvor du er svag – eller skomager bliv ved din læst!

  Der er jo en grund til, at der er en på fodboldholdet, som er udvalgt til netop den plads etc. Vi har ikke alle de samme evner/kompetencer! Og kan man lære sig alt? Tror det ikke… For mig vil megen teknik og salg simpelthen være for dyrt købt, hvis jeg selv skulle udføre det.

 6. Uh ha ja; af sted til varme himmelstrøg i de mørke måneder i DK. Bare lidt vanskeligt at praktisere med børn…. Vi må vente til vi bliver pensionister Sophie! 🙂

  Sommerferien har bestemt været tænksom fra min side. Er lidt foruroliget over, at jeg kan svinge mellem at sælge hele butikken, for at blive lønmodtager med god fast indtægt, pensionsopsparing (til de varme himmelstrøg!) og feriepenge – til at ville give min forretning fuld skrue, for det er jo helt VILDT så meget potentiale, der ligger lige for næsen af mig.

  Mon også det hører med til at være selvstændig? Eller er det kvindelig ubeslutsomhed – tanker om, at græsset kan være grønnere på den anden side? Er mandlige iværksættere lige så vægelsindede?

  Jeg behøver bare én opmuntrende peptalk fra et lyst hoved, og så har jeg igen troen på, at jeg kan drive det vidt. Når jeg er “så let” at få positiv, tror jeg stadig på mit forretningskoncept.

  Jeg har, hvad jeg betegner som gode dage og dårlige dage. Det har alle givetvis. Mine dårlige dage er jeg klar til at lukke og slukke, og på mine gode dage vokser træerne ind i himlen. Heldigvis har jeg flest gode dage, og synes ikke jeg er i stand til at trække stikket. Der er for meget, som jeg synes, at jeg ikke har udlevet endnu. Når det er sagt, så tænker jeg nok, at banken måske synes jeg har udlevet – levet over evne – vel rigeligt?! 😉

  Det er ikke en hemmelig, at jeg har en udfordring på salgsfronten. Jeg har SÅ meget at sælge på mine hylder, og får bare rykket SÅ lidt på det… Nu er jeg ved at afsøge mulighederne for 1. At blive skarpere selv på salg (via coaching) eller 2. Udlicitere al salg. Jeg hælder til nr. 2.

  Hvad jeg har på hylderne? Alle former for online markedsføring: bannerannoncering, advitorials (betalt redaktionelt omtale), produkttest blandt mine læsere. online kampagner, omtale i nyhedsbreve etc. Ene af gode sager. 🙂

 7. Hej Anette, sjovt du lige nævner salg 🙂
  Jeg skal nemlig på salgskursus hos Jytte Hollender her senere på måneden. Det forventer jeg mig meget af.
  Og så har jeg lavet en salgsplan for efteråret, der både indeholder markedsføringstiltag, egentlige salgsbreve og forskellige netværksting.
  Bedste hilsner fra
  Jeannette

 8. Super Jeannette! Salg er mange selvstændiges akilleshæl.