Foredrag om professionel blogging

Posted on sep 26, 2010 | 8 comments

I går var jeg i Nykøbing Falster for at holde et foredrag om mit erhverv som professionel blogger. Jeg var inviteret af journalist Abelone Glahn, som er en af drivkræfterne bag Netværket for mikrovirksomheder og freelancere: Mikronet. Anledningen var Mikronetets jubilæumstræf 2010.

Et øjebliks opbremsning
Som mange andres hverdag kører også min af sted med 120 km i timen, og det er desværre alt for sjældent, jeg lige får bremset op, og reflekterer over “rigets tilstand”. Det blev mit foredrag i Mikronettet en kærkommen anledning til.

Det var virkelig en interessant proces at tænke tilbagel, for at kunne opbygge mit foredrag. På mange måder er det 100 år siden, at jeg d. 1. september 2008 startede som iværksætter. Sprang ud som Pro Blogger. På den anden side er tiden gået SÅ stærkt, at jeg kan bilde mig ind, at det var vist var i forgårs, at det var 2008!

– og opremsning
Men da jeg sad med en blank ppt. foran mig, og gik i gang med at remse op dels, hvad der er sket siden 2008, hvad jeg laver – hvad jobbet Pro Blogger går ud på, hvad der er af “ups and downs”, så blev jeg faktisk selv (!) en smule imponeret over dels den udvikling, jeg har gennemgået, men også hvad jeg har nået.

Inspirerende realist
Når jeg står over for en flok iværksættere, iværksættere-in-spe og freelancere vil jeg meget gerne inspirere. Inspirere til at kaste sig ud i ens forretningsidé og stræbe efter at føre den ud i livet – uanset hvad omverdenen måtte mene om det foretagende. Jeg gjorde det selv. Har ikke fortrudt et sekund, men det har været, og er fortsat, benhårdt arbejde. Jeg er meget opmærksom på, at få den del med også. Når jeg fortæller mit job.

Jeg elsker at inspirere, men vil nødigt stikke tilhørererne blår i øjnene og lade dem tro, at en levevej som professionel blogger er en øvelse, som du da lige klarer natten over – og herefter blot et par timer om dagen. Wrong! Og hvilke job er overhovedet sådan?! Næppe et eneste.

Men gode ideer er heldigvis ret vanskelige at lægge låg på! Kan du slet ikke lade være, så er det af sted! Udlev dine ideer, din passion.

En lille bid af hverdagen
Jeg ikke udgive hele min præsentation her, men kun lige give et mindre udsnit. Med udgangspunkt i mine opgaver som (professionel) blogger:

Skriver en masse blogindlæg
Research til blogindlæg
Være aktiv i blogosfæren og sociale medier
Aktiv i eget kommentarfelt
Linkbuilding
Markedsføring
SEO
Søgeordsanalyser
Nyhedsbrev
Netværk
Arrangementer
Administration

Stor, tung, dyr og dejlig
Der er en masse fordele ved at have en stor og velbesøgt blog som www.babybusiness.dk. Bl.a. at jeg kan leve af annonceindtægterne herfra! Men der er også ulemper. Nævner et par stykker her:

Hosting. Det koster at have 100.000 besøgende om måneden
Nyhedsbrev. Det koster at sende nyhedsbrev ud til 10.000 modtagere.
Opdateringer. WordPress har masser af plugins der konstant skal opdateres.
Jo større site des flere tekniske udfordringer. Load tider etc.

Markedsføring konstant (dette gælder uanset hvad du måtte arbejde med!)
SEO tager meget tid (indledningsvist) og (løbende) at tænke links.
Usikkerheden for et annoncemedie
Google placeringer kan dale

Så er der en masse positive punkter som frihed, fleksibilitet og vækstmuligheder!

Tak til Abelone Glahn og Mikronettet for et fornøjeligt og inspirerende jubilæumstræf. Selv havde jeg størst glæde over foredraget af Trine-Maria Kristensen, der fortalte om at opbygge en stor og succesfuld virksomhed for så at hive stikket ud og finde tilbage til rødderne, sig selv og sin passion i egen enkeltmandsvirksomed. Jeg tænkte “spejl”, da jeg hørte Trine-Maria fortælle. Jeg kunne genkende mig selv i alt, hun fortalte – om end mine målestoksforhold er væsentlig mindre. Mere om det senere!

8 Comments

 1. Kære Anette,
  Tak for et virkeligt godt indlæg, hvor jeg kan genkende rigtigt meget i mig selv, og i mit arbejde som selvstændig.

  Når jeg læser det så tænker jeg på om du ikke har overvejet at uddelegere nogle af opgaverne? Det som jeg har opdaget med mit firma er, at der er jo kun 24 timer i døgnet 🙂 Og uanset hvor mange idéer og nye viden jeg får om vækst, så er det faktisk umuligt at nå det hele selv.

  Man kan jo godt ansætte andre til at tage sig af søgemaskinerne, google, linkbuilding, SEO o.s.v. Det er klart at der er ting som man kun selv kan gøre, men der er også meget som andre kan gøre for en. Og jeg tror det er der den store mulighed for vækst er, for hvis jeg selv skulle gøre alt det der kræves for at kunne gøre min butik større, så skulle der være væsentligt flere timer i døgnet…

  Glæder mig til at læse mere fra dig.

  Mange hilsner

  Anja

 2. Jeg her helt enig Anja. Uddelegering er alletiders! Jo mere des bedre. Forudsat at du har/rimeligt hurtigt får pengene til at lønne! Jeg har haft ansatte, og de har bestemt bidraget til vækst – og til mindre stress hos mig. Men de/jeg/vi skal også løbe rigtig stærkt for at generere løn til alle. 🙂

  Døgnet har, og vil altid kun have, 24 timer. En stor fare for mange selvstændige er at arbejde en vis del ud af bukserne, for du får hele tiden nye ideer, der er hele tiden, noget som du kan gøre i din virksomhed. Men du kan ikke alt. Skal ikke alt. Skal ikke arbejde konstant. Så brænder du ud – og går glip af meget andet godt i dit liv. Prioritering. Nogle af “must do” punkterne må parkeres. 🙂

 3. Anette, det er virkeligt spændende at høre om dine udfordringer på området – specielt fordi du er den eneste, jeg kender til, der har valgt denne levevej i Danmark. Det er et spændede blog-indlæg, men jeg kunne godt tænke mig at høre endnu flere detaljer om mange ting – det med server-udgifter/tanker m.m. kan jo være et blog-indlæg i sig selv.

  Så skriv endelig løs… Vi sidder herude ved skærmen og venter i spænding.

 4. Uh ha ja, jeg kunne skrive 25 blogindlæg her på bloggen om dagen med mange detaljer. Ville også gerne, men min tidsmæssige udfordring er, at det er mine blogs BabyBusiness.dk og JuniorBusiness.dk, som giver smør på brødet – og derfor hurtigt den vej, at min tid kanaliseres! 😉

  Men tusind tak Vadskær for din kommentar. Jeg skal nok huske at være mere flittig her på bloggen. Det er trods alt mere befordrende for skrivelysten, når jeg ved, at der er nogle interesserede modtagere. 🙂

 5. Hej Anette!
  Tak for et virkelig godt indslag . Sikke en præstation du der har lavet.
  Det var så inspirerende, at jeg nu har taget initiativ til selv at ville lave en blog. Skal lige først lære WordPress at kende.
  Jeg er meget glad for bloggen her og glæder mig til at se, hvad du skriver i fremtiden. Det er en spændende tid vi lever i!
  Mange hilsner
  Lis

 6. Tak for dine positive ord Lis! 🙂

  Selvfølgelig skal du da have en blog. Det er helt oplagt inden for dit felt. Med dine kompetencer kan du jo lave en rigtig lækker en af slagsen! 🙂

 7. Hej Anette !
  Det er en rigtig fin side, du har lavet her – skønt med gode tips og inspiration !
  Laver du selv SEO – eller får du god hjælp nogen steder fra ?
  Jeg synes, at det virker MEGET tidskrævende, når jeg helst vil bruge tiden på at forberede mig, gennemgå materiale og forfatte indlæg, læse og besvare kommentarer osv.
  Det tekniske overlader jeg meget gerne til andre 🙂
  Mvh
  Maybritt

 8. Hej Maybritt

  SEO er meget tidskrævende. Jeg kunne gøre endnu mere på den front (kan alle ikke det? Altid?!). Jeg har en god mand i baghånden, som hjælper mig på SEO fronten, så jeg kan koncentrere mig om skrive og researche til bloggen. 🙂