De barske realiteter ved at blogge som levevej

Posted on nov 3, 2010 | 8 comments

Jeg her netop haft en tidlig udgave af min årsrevision, hvor jeg tager min forretning og arbejdsliv op til revision. Resultatet faldt ikke umiddelbart ud til positiv side, for jeg er kørt SÅ træt af at være et udelukkende annoncefinansieret medie. SÅ træt af, at kroner og ører afhænger af antal sidevisninger frem for kvalitet og indhold! Men absolut IKKE træt af mit arbejde og mulighederne online!

Som sendt fra himlen fra jeg dette videoklip

http://www.problogger.net/archives/2010/10/27/the-7-harsh-realities-of-blogging-for-bucks/

33 minutter inde i videoen starter talen (så spol frem – you don’t need music!).

Skænk dig en kop kaffe, sæt dig i sofaen og bare lyt! Der er garanti for inspiration og energi til at gøre noget ved det!

De syv onder ved pro blogging
Eller syv gode huskeregler, når du vil leve af at blogge
1. Gratis – at give alt væk gratis er ikke en god forretningsmodel i længden
2. Du kan ikke, lynhurtigt, tjene masser af penge ved at blogge
3. Du skal ikke “ofre” dig til de sociale medier – ved at være online i døgndrift altid
4. Ingen ønsker faktisk, at du SÅ autentisk (læserne vil ikke vide alle detaljer om dig!)
5. Sociale medier hader “sælgere” – men brugerne vil gerne købe…
6. En blog er ikke af sig selv “business” – du skal tænke business fra start, hvis du vil leve af at blogge
7. Ingen læser din blog – der findes en million, trillion blogs. Skriv om emner, som har et publikum og få dit særkende – og giv tid!

Jeg blev inspireret. NU skal udvikles og testes forskellige ting af på mine blogs! Jeg skal fortsat have annoncering som indtægtskilde, naturligvis – andet ville være dumt, men det skal ikke være den eneste. Jeg har ideer til gode tiltag, som vil være en hjælp for mine læsere – og en indtægtskilde for mig.

8 Comments

 1. Anette, alle bliver jo trætte af deres situation i ny og næ. Du vidste jo egentligt godt de her ting, da du startede din karriere. (men derfor er det reelt nok at brokke sig over det i ny og næ). Omvendt er du jo heldig – at du faktisk KAN skrue op og ned for din indtægt afhængigt af hvor meget du laver.

  Men der er jo mange forretningsideer i dine blogs. Pro medlemskab eller brug dit nyhedsbrev noget mere (til affiliate).

  Du bør altså også overveje at teste dine AdSense reklamer. Der kan være mange gysser at hente. Du kan læse mere om det her: http://www.antphilosophy.com/test-adsense/

 2. Nemlig Vadskær – brok er tilladt, så længe man rykker på ændre den situation, man er utilfreds med. 🙂

  Jeg tænker hele tiden nye forretningsideer (vel både det fede og det til tider trættende ved at være selvstændig?!) 😉 Abonnement/medlemsskab er absolut en mulighed, men også et knivsæg… Tror jeg. Jeg bilder mig ind (uden at have testet) at læserne er forbeholden over for at betale, når der er en udpræget jeg-vil-have-det-gratis tankegang online.

  Omvendt vil jeg om nogen gerne ændre ved den udbredte gratis tankegang (det vil aviserne vist også gerne…). 😉 Men det skal altså koste at få og få – der er nogen i den anden ende, som skal (over)leve af at være den glade giver. Service og kvalitet kan og bør prissættes.

  Mine nyhedsbreve – åh jeg værner om dem som små børn. Kan netop godt lide, at de modsat mange andre baby/børn nyhedsbreve ikke er spækket med reklamer. Det er netop det, som mine læsere værdsætter. Troede jeg…

  MEN jeg har gjort en opdagelse. Har ladet statistikken tale, og læserne kan netop godt lide, at jeg er “Tingfinder” ud i, hvad man kan få af alverdens gode sager til børn. At det så er affiliate links er de ret beset fuldstændig ligeglade med. En win/win!

  I bund og grund skal man (læs jeg) stoppe med at se salg, som noget anmasende. Tværtimod er det en service. Jeg tilbyder noget, som læserne virkelig gerne vil have. Det kan da ikke være skidt! Så ja, der kommer flere affiliates i mine nyhedsdbreve. 🙂

  Av et ømt punkt: teste mine AdSense. Jeg har testet sporadisk, og der er tydelig forskel på om AdSence ligger i top eller bund af et blogindlæg. Top sælger. Men jeg kan og bør teste meget mere. AdSense og meget andet. Derfor er det godt, at jeg har dig. Og tusind tak for linket! Du er mit test-forbillede! 🙂

 3. Der er en forskel på det med affiliate links. Hvis det rent faktisk er et godt produkt så tror jeg, at folk er hamrende ligeglade. Hvis du derimod begynder at anbefale lorte-produkter fordi du får en fed kommision, så vil du se folk flygte fra dit nyhedsbrev.

  Betaling… av av… Ved godt, at det er et farligt område, men Martin Thorborg har jo gjort det med succes på sin portal Amino. Og mit bud er at det kan være en ganske hæderlig forretning. Jeg betaler meget gerne selv, hvis det er noget, jeg bruger ofte og godt kan lide. Men ved dælme ikke om kvinder på barsel gør den slags ;o)

  Du kan jo også lave noget IRL-arrangementer i stil med Babymessen light. Kræver planlægning, investering m.m. – men du har jo en god platform at arbejde ud fra – og mon ikke du nemt kunne finde nogle sponsorer til det? Well – jeg er sikker på, at du har masser af ideer. Det er nok snarere tiden til at udføre dem. Og der vil jeg sige at en test af AdSense-reklamerne er væsentligt nemmere at udføre, da den jo foregår mens du skriver blogindlæg, sover etc. 😉

 4. Eeej Vadskær come on! Jeg kan virkelig ikke finde på pludselig at omtale “lorte-produkter”! Jeg netop værner som en høg over mit indhold på både blogs og i nyhedsbreve.

  Selvsagt, og forhåbentlig, vil folk flygte fra ringe nyhedsbreve! Håber det er logik for burhøns i det ganske land. 🙂

  Jeg tror på, at folk vil betale, hvis man løser et problem, giver en oplevelse, som de netop har behov for/ønske om. Så længe kvalitet og pris hænger sammen!

  Yes, IRL-arrangementer er meget ressourcekrævende – på alle fronter. Men også sjovt, når alt går op i en højere enhed.

  Men allersjovest: passiv indkomst som AdSense! 😉

 5. Jeg ved skam godt, at du ikke ville omtale lorte-produkter. Ville bare skære ud i pap, at det er dét, der er forskellen. Folk kan godt acceptere affiliate/reklame, hvis det er for noget ordentligt.

  Ja – AdSense og affiliate er sjovt. -Men pokkers afhængigt af besøgende 😉

 6. Jeg er stor tilhænger af pap. Det er kun derved, at vi og gode medlæsere lærer. 🙂

  Desværre er der vist ingen indtjeningskilder online, som er “ren badeferie”. Jeg har i hvert fald ikke fundet dem endnu! 😉 Det ER hårdt arbejde at skaffe en masse besøgende, for så IKKE at arbejde hårdt for indtjening på AdSense og affiliate. Men som du også siger, så er mulighederne inden for AdSense og affiliate mangfoldige. Det er det der test, test og test, som jeg må sætte ind over for! Vores tid er vores flaskehals ikk’?! 🙂

 7. Jeg håber på at få lov til at leve af at blogge en dag, og jeg vil bare sige at dine indlæg er super inspirerende. 🙂 Det kommer nok til at tage nogle år for mig, men det er meget motiverende at der allerede (I lille no-blogging DK!) findes folk som dig.

 8. Tusind tak Liva! Elsker at kunne inspirere og motivere andre. 🙂