Iværksætter

7 råd: Sådan bliver du super effektiv!

Posted on okt 12, 2011 | 2 comments

Jeg har set denne video to gange nu. Hvorfor to gange? Er jeg langsom? Njaaa – det vil jeg ikke sige, men åh der er så meget lige at lave, se på, og læse, imens jeg ser videoen. No good! Se/lyt til denne video. Stil skarpt på, hvad den gode mand siger, og du får 7 fantastiske råd til at styrke dit fokus og få ting gjort! Blive mere effektiv og dermed også bedre til at holde fri uden stress og med god samvittighed. Jeg elsker den video! Har hjulpet, som er meget let at distrahere… Se den!

The 50-Minute Focus Finder from Dean Jackson on Vimeo.

Read More

De barske realiteter ved at blogge som levevej

Posted on nov 3, 2010 | 8 comments

Jeg her netop haft en tidlig udgave af min årsrevision, hvor jeg tager min forretning og arbejdsliv op til revision. Resultatet faldt ikke umiddelbart ud til positiv side, for jeg er kørt SÅ træt af at være et udelukkende annoncefinansieret medie. SÅ træt af, at kroner og ører afhænger af antal sidevisninger frem for kvalitet og indhold! Men absolut IKKE træt af mit arbejde og mulighederne online!

Som sendt fra himlen fra jeg dette videoklip

http://www.problogger.net/archives/2010/10/27/the-7-harsh-realities-of-blogging-for-bucks/

33 minutter inde i videoen starter talen (så spol frem – you don’t need music!).

Skænk dig en kop kaffe, sæt dig i sofaen og bare lyt! Der er garanti for inspiration og energi til at gøre noget ved det!

De syv onder ved pro blogging
Eller syv gode huskeregler, når du vil leve af at blogge
1. Gratis – at give alt væk gratis er ikke en god forretningsmodel i længden
2. Du kan ikke, lynhurtigt, tjene masser af penge ved at blogge
3. Du skal ikke “ofre” dig til de sociale medier – ved at være online i døgndrift altid
4. Ingen ønsker faktisk, at du SÅ autentisk (læserne vil ikke vide alle detaljer om dig!)
5. Sociale medier hader “sælgere” – men brugerne vil gerne købe…
6. En blog er ikke af sig selv “business” – du skal tænke business fra start, hvis du vil leve af at blogge
7. Ingen læser din blog – der findes en million, trillion blogs. Skriv om emner, som har et publikum og få dit særkende – og giv tid!

Jeg blev inspireret. NU skal udvikles og testes forskellige ting af på mine blogs! Jeg skal fortsat have annoncering som indtægtskilde, naturligvis – andet ville være dumt, men det skal ikke være den eneste. Jeg har ideer til gode tiltag, som vil være en hjælp for mine læsere – og en indtægtskilde for mig.

Read More

Design af hjemmekontor

Posted on okt 28, 2010 | 9 comments

Jeg går med drømme om at genopfinde mit hjemmekontor. Jeg er ikke helt tilfreds med indretningen. Synes det er en rodebutik, og ikke det skønne, inspirerende, arbejdsrum, som jeg havde tiltænkt. Igen: nettet er min ven, og jeg har surfet lidt rundt for at blive inspireret til et hjemmekontor “make over”!

Jeg viser lige et par billeder, som har inspireret mig. Og så er det bare at komme i gang med at rydde op, smide ud, male og indkøbe nogle andre kontormøbler!

Kilde: http://www.ymib.com

http://homewrk.tumblr.com/

Hvordan ser din hjemmearbejdsplads ud? Send gerne billeder til anette@blogbusiness.dk, så lægger jeg dem ud her – til inspiration for flere!

Read More

Foredrag om professionel blogging

Posted on sep 26, 2010 | 8 comments

I går var jeg i Nykøbing Falster for at holde et foredrag om mit erhverv som professionel blogger. Jeg var inviteret af journalist Abelone Glahn, som er en af drivkræfterne bag Netværket for mikrovirksomheder og freelancere: Mikronet. Anledningen var Mikronetets jubilæumstræf 2010.

Et øjebliks opbremsning
Som mange andres hverdag kører også min af sted med 120 km i timen, og det er desværre alt for sjældent, jeg lige får bremset op, og reflekterer over “rigets tilstand”. Det blev mit foredrag i Mikronettet en kærkommen anledning til.

Det var virkelig en interessant proces at tænke tilbagel, for at kunne opbygge mit foredrag. På mange måder er det 100 år siden, at jeg d. 1. september 2008 startede som iværksætter. Sprang ud som Pro Blogger. På den anden side er tiden gået SÅ stærkt, at jeg kan bilde mig ind, at det var vist var i forgårs, at det var 2008!

– og opremsning
Men da jeg sad med en blank ppt. foran mig, og gik i gang med at remse op dels, hvad der er sket siden 2008, hvad jeg laver – hvad jobbet Pro Blogger går ud på, hvad der er af “ups and downs”, så blev jeg faktisk selv (!) en smule imponeret over dels den udvikling, jeg har gennemgået, men også hvad jeg har nået.

Inspirerende realist
Når jeg står over for en flok iværksættere, iværksættere-in-spe og freelancere vil jeg meget gerne inspirere. Inspirere til at kaste sig ud i ens forretningsidé og stræbe efter at føre den ud i livet – uanset hvad omverdenen måtte mene om det foretagende. Jeg gjorde det selv. Har ikke fortrudt et sekund, men det har været, og er fortsat, benhårdt arbejde. Jeg er meget opmærksom på, at få den del med også. Når jeg fortæller mit job.

Jeg elsker at inspirere, men vil nødigt stikke tilhørererne blår i øjnene og lade dem tro, at en levevej som professionel blogger er en øvelse, som du da lige klarer natten over – og herefter blot et par timer om dagen. Wrong! Og hvilke job er overhovedet sådan?! Næppe et eneste.

Men gode ideer er heldigvis ret vanskelige at lægge låg på! Kan du slet ikke lade være, så er det af sted! Udlev dine ideer, din passion.

En lille bid af hverdagen
Jeg ikke udgive hele min præsentation her, men kun lige give et mindre udsnit. Med udgangspunkt i mine opgaver som (professionel) blogger:

Skriver en masse blogindlæg
Research til blogindlæg
Være aktiv i blogosfæren og sociale medier
Aktiv i eget kommentarfelt
Linkbuilding
Markedsføring
SEO
Søgeordsanalyser
Nyhedsbrev
Netværk
Arrangementer
Administration

Stor, tung, dyr og dejlig
Der er en masse fordele ved at have en stor og velbesøgt blog som www.babybusiness.dk. Bl.a. at jeg kan leve af annonceindtægterne herfra! Men der er også ulemper. Nævner et par stykker her:

Hosting. Det koster at have 100.000 besøgende om måneden
Nyhedsbrev. Det koster at sende nyhedsbrev ud til 10.000 modtagere.
Opdateringer. WordPress har masser af plugins der konstant skal opdateres.
Jo større site des flere tekniske udfordringer. Load tider etc.

Markedsføring konstant (dette gælder uanset hvad du måtte arbejde med!)
SEO tager meget tid (indledningsvist) og (løbende) at tænke links.
Usikkerheden for et annoncemedie
Google placeringer kan dale

Så er der en masse positive punkter som frihed, fleksibilitet og vækstmuligheder!

Tak til Abelone Glahn og Mikronettet for et fornøjeligt og inspirerende jubilæumstræf. Selv havde jeg størst glæde over foredraget af Trine-Maria Kristensen, der fortalte om at opbygge en stor og succesfuld virksomhed for så at hive stikket ud og finde tilbage til rødderne, sig selv og sin passion i egen enkeltmandsvirksomed. Jeg tænkte “spejl”, da jeg hørte Trine-Maria fortælle. Jeg kunne genkende mig selv i alt, hun fortalte – om end mine målestoksforhold er væsentlig mindre. Mere om det senere!

Read More